Akne ärr – Fraxel

I Sverige är akne den vanligaste hudsjukdomen och många får vanprydande ärr som följd. Ärren kan skilja sig åt ganska mycket, vissa får utbuktande ärr och andra får ärr som ser ut som stickhål eller gropar i huden. I början brukar ärren vara röda till färgen men med tiden bleks de och antar en ljusare färg. Ibland uppstår även pigmentförändringar i samband med läkningsprocessen.

Olika metoder för akne ärr

Vi jobbar med olika sätt att ta bort akne ärr och ärr. De flesta av dessa behandlingar lämpar sig bäst när aknen har läkt och bara ärrvävnaden finns kvar.

Fillers med hyaluronsyra

 – sprutas in under huden för att lyfta ärret och fylla ut groparna. Denna metod används för att skapa volym och ge huden fukt. Används ofta som ett komplement efter fraxel eller peeling.

Fraxel

 – laserstrålarna skapar tusentals hål i huden vilket leder till att kroppen startar en läkande process som genererar nyproduktion av frisk hudvävnad. Denna typ av laser påverkar huden på djupet. Behandlingsresultatet är permanent.

Kemisk peeling

 – är en syra som penslas på huden. Det finns allt från starka TCA-peelingar till skonsammare AHA-syror. Fungerar bra på mildare ärr.
I många fall så rekommenderas en kombination av flera behandlingar och produkter för optimalt resultat.

Behandlingstid: 60min

Bedövning: ja

Läkningstid: 4-7dagar

Återbesök: 4 veckor

Slutresultat: 2 månader

Pris: från 3000kr

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad