Vi börjar med PRP behandlingar!

PRP står för “Platelet-rich plasma och en behandling går i korthet ut på att trombocytrik blodplasma används för att stimulera återbildning av hudvävnad. Det är en helt säker och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad hud.

Syftet är att få kroppen att på egen hand bilda ny och oförstörd hud som gradvis ersätter gammal hud. PRP-behandling kan även göras för håret.

Vem passar behandlingen för?

En PRP-behandling, kan beskrivas som en kraftfull medicinsk ansiktsbehandling, reparerar åldrande och skador som uppstått på huden genom tid, ålder, stress eller miljöfaktorer. Behandlingen är säker och tolereras väl eftersom den utnyttjar kroppsegna ämnen. Behandlingen passar både en lite äldre hud där små linjer dämpas och hudkvaliteten förbättras, och även yngre hy kan få en riktig “boost” av behandlingen, med en betydligt jämnare och slätare hudyta som utstrålar mer lyster.

Hur fungerar det?

Efter en noggrann konsultation tas en liten mängd blod — som vid ett vanligt blodprov — från kunden i ett rör. Plasman i blodet, som innehåller regenerativa och cellbevarande komponenter, separeras från det övriga blodet i en centrifug. De aktiva ämnena i blodet injiceras sen försiktigt med hjälp av en fin nål i behandlingsområdet. Om patienten önskar ges också lokalbedövning. Väl nere i huden börjar de tillförda trombocyterna sedan utsöndra tillväxtfaktorer som kollagen och hyaluronsyra, och stimulerar därmed hudens återväxt.

Hur länge varar resultatet?

Vid behandlingen frigör blodplättarna direkt tillväxtfaktorer och stamceller som ökar kollagenproduktionen. Hudens struktur förbättras därefter successivt under de närmaste veckorna. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.

Vanligtvis rekommenderar vi tre till fyra behandlingar med en månads mellanrum. Antalet och effekten av varje behandling beror på vad som ska behandlas och strukturen på området som ska behandlas och på hur just din hud reagerar. Resultatet håller i upp till arton månader, och behandlingen kan sedan göras om någon gång i halvåret för att bevara effekten länge.

Vad blir effekten av en PRP-behandling mot håravfall?

Den trombocytrika plasman injiceras med små stick i hårbotten, eventuellt efter lokalbedövning om patienten önskar det. Blodcirkulationen ökar och blodplättarna innehåller tillväxtfaktorer som aktiverar stamcellerna kring hårsäcken, vilket i sin tur gör att håret stimuleras till återväxt och håravfall minskar.

Behandlingen sätter igång blodcirkulationen, celldelningen och hjälper de svaga hårsäckarna att återhämta sig.

För att få svaga hårsäckar att hämta sig rekommenderar vi en behandling per månad de första sex månaderna för att hindra håravfall och sätta igång tillväxten, och därefter en underhållsbehandling var sjätte månad.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Se även till att du har god vätskebalans för att bibehålla kroppens balans, drick extra vätska ett par dagar innan din behandling. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande. Dygnet efter behandlingen är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Estetisk PRP:

Pris från 3500 kr

Somatisk PRP ledvärk:

Pris från 4000 kr

Bedövning: Ja

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad