Diatermi – borttagning av ytliga blodkärl och milier i ansiktet

Diatermi är en gammal beprövad metod för att försluta små enskilda ytliga blodkärl, kärlbristningar och kärlspindlar i ansiktet. Diatermi kan också användas för att få bort milier, små vita kulor i huden av keratiniserat talg och t ex xantelasma. Diatermi är en mycket effektiv metod för behandling av mindre men distinkta kärl i ansiktet.

Diatermi innebär att man använder en nål som man lägger mot blodkärlet. Där hettas det upp med hjälp av ström. Värmen försluter kärlet så att blodflödet upphör och kärlbristningen förtvinar bort.

Efter behandlingen får man räkna med rodnad, svullnad och sveda som sedan kan övergå i läkning med små sårskorpor där nålen varit i kontakt med huden. Inom någon vecka brukar man vara helt återställd från synliga skavanker. Det kan därefter ta någon månad innan man ser det slutgiltiga resultatet. Efter behandlingen använd en mild rengöring, utan olja, morgon och kväll. Undvik cremer och foundation på huden de första dagarna. Man kan badda området man behandlat med klorhexidin för snabbare återhämtning.

Bedövning: Ja

Återbesök: 4 veckor

Pris från: 1100 kr

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad