Vad är kemisk peeling?

Solskador, akne, pigmenteringar, melasma, sebhorroisk keratos, åldrad hud, alla dessa tillstånd behandlas med specifika kemiska peelingar som är individuellt anpassade med maximala resultat.

Kemisk peeling är därmed ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring.

Framgången med kemisk peeling

Utvecklingen är mycket framgångsrik inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras positiva effekter.
Många kemiska peelingar har en grund i AHA-behandlingar, där en eller flera AHA-syror ingår i den kemiska peelen. Likaså används glyckol syra, phytic syra, och TCA syra. Med peelbehandlingen avlägsnas döda hudceller tillsammans med orenheter djupt ner i porerna. Behandlingen stimulerar huden till nybildning av hud som är ren, len och kraftigt hudföryngrad.

För att nå optimal effekt rekommenderar vi att du kombinerar peeling-behandlingen med en serie av medicinska hudvårdsprodukter. Både Neostrata och Mene & Moy har vetenskaplig grund, och är framtagna för att optimalt stärka, vårda och maximera din behandling.

Vi har kunskap och erfarenhet

Vår specialutbildade personal hjälper dig att upprätta en individuellt anpassad behandlingsplan utifrån dina förutsättningar,behov och önskemål.

Vi på Avanzakliniken har en bred kunskap och gedigen kompetens inom området kemisk peeling. Vid konsultationen diskuterar vi vilken typ av kemisk peeling som lämpar sig bäst för just dig, och även vilken typ av medicinsk hudvård man bör kombinera med för att OPTIMERA resultatet.
Vid konsultationsbesöket före behandling går man igenom ditt hälsotillstånd, eventuell aktuell medicinering, tidigare behandlingar, allergier och andra faktorer som är viktiga för rätt behandlingsplan för dig och dina önskemål.

Behandlingstid: 30-60 min

Bedövning: Ingen

Läkningstid: 1 dag - 1 vecka

Återbesök: 4-6 veckor

Slutresultat: 4 veckor

Pris: från 1095 kr

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad