Fillers Halmstad

Behandlas med fillers

Fillers används för att fylla veck, fördjupningar och fåror som inte beror på muskelaktivitet, det vill säga inte kan korrigeras alls eller tillräckligt effektivt med . Moderna fillers av hög kvalité består av hyaluronsyra, en i kroppen naturligt förekommande sockerart som binder ca 6000 gånger sin vikt i vatten. Som en ”bieffekt” blir därför huden kring injektionen mjukare och fylligare på grund av att den kraftfulla återfuktningen stimulerar produktionen av kollagen i huden. Denna bieffekt utnyttjas också på olika sätt. En god egenskap hos hyaluronsyra är att det allt eftersom det bryts ner i huden i stort sätt behåller sin volym ända tills mycket små mängder återstår. Hyaluronsyra är en icke-permanent filler, det vill säga den bryts ner och försvinner ur kroppen precis som kroppens egen hyaluronsyra omsätts.

Vad innehåller Juvéderm®

Juvéderm® består endast av hyaluronsyra som finns naturligt i huden och framställs syntetiskt genom bakteriell fermentation. Juvederm® har en hög koncentrerad halt av hyaluronsyra för att bibehålla behandlingsresultatet länge.

Juvéderm injiceringsområden:

  • Rynkor, linjer, volymförlust
  • Läppvolym, läppkontuering, skulptering
  • Munvinklar, sura mungipor
  • Skulptera högre kindknotor, forma näsa, haka, käklinje
  • Släta ut acne ärr, och andra hud defekter.
  • Reducera rynkor på handryggar, hals, dekolletage
  • Mörkhet ,trötthet under ögonen
  • Fuktbehandla huden
    m.m.

Om fillers behandlingen

Juvéderm injiceras med en mycket tunn nål in direkt under huden till önskat resultat har uppnåtts. Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen, men det tar bara några minuter och bedövning behövs i regel inte.
Det finns möjlighet att få lokalbedövning eller smärtstillande salva före behandlingen om så önskas.
Samtliga fillers idag innehåller även bedövning, lidocain, därmed är behandlingen ytterst lite kännbar.

Efter behandlingen med fillers

Eftersom hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen är biverkningar och allergiska reaktioner mycket ovanliga. Det händer ibland att man får små stickblåmärken och en eventuell rodnad. Undantaget är volymbehandling av läppar då man nästan alltid får en svullnad som kan sitta i lite längre, 1-3 dagar.

Resultatet efter en Juvéderm behandling syns omedelbart, och efter någon vecka har det naturliga ämnet anpassats i huden med ännu bättre resultat. Eftersom kroppen successivt bryter ner preparaten bör du behandla dig kontinuerligt om du vill ha en maximal effekt. Juvéderm® behandlingen har en ovanligt lång hållbarhet i jämförelse med andra liknande produkter.

Juvéderm Säkerhet

Juvéderm® är en mycket säker produkt, har funnits sedan år 2000 och är världens mest använda fillers.

Vilka reaktioner kan uppstå efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen kan det behandlade området bli lite rött och svullet pga. nålsticken, likaså kan något enstaka blåmärke uppstå. Alla dessa biverkningar är övergående och tar vanligtvis i genomsnitt 3-7 dagar.
Alla varianter av Juvéderm har idag i sin form smärtstillande lidocain i sina fillers.

Hur vi jobbar med fillers på Avanzakliniken

Avanzakliniken använder närmast exklusivt Juvéderm som består av en serie hyaluronsyrabaserade fillers av olika tjocklek och karaktär beroende på vad som ska behandlas. Juvéderm har många fördelar som föranlett vårt val. Hållbarheten är mycket lång, oftast kring 9-18 månader eller längre, produkten är högrenad, helt homogen vilket gör den tacksam att injicera på ett kontrolleratoch säkert sätt.

Hyaluronsyrefillers innehåller molekyler som binder fukt, fukt från de djupaste hudlager till det yttersta. Med hjälp av olika sorters hyaluronsyrefillers kan man fylla ut, återfukta, samt öka volymen i olika områden av ansiktet. Med fillers kan man förbättra rynkor & fina linjer, läppvolym och förstärka en kontur. Med filler som är lite tjockare kan vi påverka och föryngra ansiktsformen. Slapp hud samt uttorkad hud.

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad