Rynkor och fina linjer

Rynkor är en oundviklig del av att bli äldre. Liksom en rad andra faktorer som skyndar på deras utveckling. Men det finns metoder för att både förebygga uppkomsten av och dämpa rynkor och fina linjer.

–I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika yttre och inre påfrestningar bildas linjer, rynkor och till slut djupare veck.

När vi blir äldre minskar också halterna av de ämnen i huden som håller den mjuk och smidig. Till exempel kollagen, elastin och hyaluronsyra. Hos en ung hud bidrar en hög halt av kollagen och elastin till att upprätthålla hudens struktur och därmed hålla den slät och fast.

Med tiden accelererar åldrandeprocessen. Det är inprogrammerad i våra gener. Och tillsammans med yttre påfrestningar som till exempel solexponering påverkas hudens utseende. Den förlorar successivt sin fasthet ,och linjer och rynkor uppkommer.

En annan viktig faktor vid bildandet av linje och rynka är minskad produktion av hyaluronsyra. Det är ett bindande ämne som omger cellerna och ger huden dess ungdomliga, släta utseende. Minskningen av detta ämne, som finns naturligt i huden, får hudens struktur att förlora sin fulla och fasta känsla och gör den mer mottaglig för rynkor.

Rynkor är en oundviklig del av att bli äldre. Men det finns också andra faktorer som skyndar på deras utveckling. Solexponering, rökning och torr hud är de främsta faktorerna. Åldrandet kan vi inte stoppa. Och de andra faktorerna är svåra att undvika helt. Men det finns många fantastiska metoder för att både förebygga uppkomsten och dämpa rynkor och fina linjer. Tex :

Peeling
Avlägsnar gamla och skadade hudceller och stimulerar huden till nybildning. Kemisk peeling finns från lättare till mer djupgående och anpassas efter dina förutsättningar.

Skinbooster
Återfuktar huden på djupet, förbättrar hudens kvalitet och ger en naturlig lyster med hjälp av en speciellt utformad hyaluronsyra.

Fillers
Adderar volym, ändrar ansiktets konturer och fyller ut rynkor i ansiktet och på hals och händer. Resultatet ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende.

Laser & IPL
Används för estetiska behandlingar, bland annat för att ta bort rynkor, hårväxt, ytliga blodkärl, pigmentfläckar och tatueringar.

Dermapen4
Avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen för behandling av Slapp och åldrad hud, ynkor och fina linjer och acneärr.

Botox
Regelbundna behandlingsområden med Botox minimerar/avlägsnar argrynkan mellan ögonbrynen, kråksparkar runt ögonen och de horisontella linjerna i pannan.

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad