Kärl, Ådernät, Ben

Ytliga blodkärl och kärlbristningar på benen beror på en ärftlig benägenhet. Inuti blodkärlen finns klaffar och om de inte håller tätt ansamlas en ökad mängd blod i benen. Blodkärlen blir tjocka och slingriga och kan utvecklas till åderbråck. Inte sällan uppkommer åderbråck i samband med graviditet då man har ett ökat tryck i benens ådernät. Man kan också få kärlbristningar och tunnare ådernät på benen som beroende på tjocklek är röda eller blå i färgen. De kallas också telangiektasier.

Dessa ytliga blodkärl behandlas effektivt med microsklerosering injektionsbehandling.

Med en mycket tunn nål sprutas en lösning in som får kärlet att skrumpna och försvinna. Microskleroserings-lösningen innehåller läkemedlet aethoxysclerol i form av en lösning. Microsklerosering är ett hantverk där behandlarens skicklighet, utbildning och erfarenhet spelar stor roll.

Vi på Avanzakliniken har många års erfarenhet av dessa injektionsbehandlingar.

Efter injektionsbehandling av kärlen används en stödstrumpa på benet dygnet runt i en vecka och dagtid ytterligare en vecka efter behandlingen. Vi avråder från kraftfull motion och från bastubad i 4-5 dagar efter injektionsbehandlingen. Normalt antal behandlings- tillfällen är mellan 3-4 stycken med en månads mellanrum.

Behandlingstid: 60 min

Bedövning: Ingen

Läkningstid: 1 vecka

Återbesök: 4 veckor

Slutresultat: 6 veckor

Pris: från 2500kr

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad