IPL- permanent hårborttagning

Powerlite IPL tar bort oönskad hårväxt med hjälp av intensivt pulsat ljus (IPL). Ljuset förstör hårsäcken så att inget nytt hår kan växa fram. Powerlite IPL är snabb, säker och ger permanent hårreducering efter ett fåtal behandlingar. Behandlingen kan göras både i ansiktet och på kroppen.

Med mer än 15 års erfarenhet är Powerlite® ett av de varumärken som funnits längst på den svenska marknaden.
Svensk tillverkning och design innebär också högsta kvalitet och säkerhet. Powerlite IPL har en patenterad teknik som ger säkra, kraftfulla och effektiva behandlingar med resultat. Våra Powerlite maskiner är CE-märkta och FDA-godkända.
Powerlite® belönas genom användare världen över för dess användarvänlighet, mångsidighet och för de fina resultaten.

Permanent hårborttagning

Den snabbaste och mest effektivaste metoden för hårborttagning är IPL, intensivt pulserande ljus. Det oskadliga långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln och hårstrået dör.
Behandlingen upprepas med 4-12 veckors mellanrum och normalt sett behövs ett minimum av ca 6-10 behandlingar för att få maximal effekt.
De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sätt gäller ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat.
Behandlingen har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen.

 

Vita, grå och röda hår går ej att behandla med IPL pga avsaknad av pigment.

Att tänka på
Låt din hud vila från att sola utomhus eller i solarium minst en månad före och en vecka efter behandling samt använd solskyddsfaktor. Mellan behandlingarna kan håret rakas bort som vanligt. Undvik dock vaxning och pincettplockning. Använd ej brun utan sol innan behandlingen.

Behandlingstid: 15-60 min

Bedövning: Ingen

Läkningstid: 1 dag

Återbesök: 4-12 veckor/ 6-10 beh

Slutresultat: 8-12 mån

Pris: från 600 kr

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad