RF - Microneedling

RF – Microneedling – Nya tidens innovativa hudföryngrande system!

RF-Microneedling stimulerar de underliggande strukturerna i huden ner till dermis genom radiofrekvens energi, värmebildning, och orsakar kontrollerade skador i vävnaden.

Värmen denaturerar proteinerna kollagen och elastin. Den omedelbara effekten är att kollagenmatrisen drar ihop sig och krymper, vilket skapar en lyftande effekt i ansiktet och stramar upp slapp hud. Och denna huduppstramning ger ett mer ungdomligt utseende.

Din hud börjar då läka, precis som den gör efter ett snitt eller en skada. Den triggar dina fibroblastceller i de djupare hudlagren att producera nytt kollagen och elastin. Med tiden skapar de vanligtvis mer av dessa proteiner än tidigare. Radiofrekvensenergi tillsammans med microneedling ökar hudens elasticitet, minskar rynkor och linjer, stramar upp samt förbättrar hudens struktur och fyllighet.

Värmen från radiofrekvensen har också en avgiftande effekt samt ökar cellmetabolismen. Det beror på att när RF-energi värmer upp vävnaden mellan 40 °C och 45 °C och ökar blodflödet genom utvidgning av blodkärlen. Den ökade cirkulationen för med sig mer syre och näringsämnen till cellerna. Detta innebär att cellernas ämnesomsättning påskyndas vilket resulterar i mer energi, så de arbetar hårdare. Detta främjar hudens hälsa och ger en energiboost.

Effekten av RF-Microneedling är anti-aging, porsammandragande, förbättrad elasticitet och hudstruktur samt behandling av ärrbildning efter t ex acne. Behandlingen är särskilt användbar för att strama upp lös hud och bromsa den naturliga åldrandeprocessen.

Vad är RF – Microneedling?

RF – Microneedling är en behandlingsmetod som levererar radiofrekvensenergi (RF) till alla hudlager med minimal skada på hudens yta. Kombinationen av RF och microneedling behandlar olika hudtillstånd i ett flerskiktigt tillvägagångssätt. Genom att samtidigt orsaka värmebildning djupt ner i huden tillsammans med kontrollerade microskador från tunna nålar. RF-  Microneedling är en optimal kollagen stimulerande behandling där huden blir tight, jämn och uppstramad. RF – Microneedling är också en mycket effektiv metod för att behandla acne ärr, grov och solskadad hud. Varje behandling skräddarsys efter din huds behov och utgångsläge på ett säkert och effektivt sätt och dessutom lämplig till alla hudtyper.

Hur många RF – Microneedling behandlingar behövs?

Vanligtvis behövs 3-5 behandlingar med ca 6-8 veckors mellanrum för att uppnå optimala resultat. Det är också en kollagenstimulerande behandling som med fördel kan utföras som enstaka behandlingar 3-4 ggr per år för att underhålla hudens vitalitet. Slutresultat uppnås efter ca 3-4 månader då kollagen och elastin har nybildats.

Bedövning: Ja

Återbesök: 6-8 veckor

Pris: 3400 kr

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad