Botox är ett läkemedel som har använts framgångsrikt inom den kliniska sjukvården i över 20 år. Botox används idag allt mer även för estetiska behandlingar där man tar bort och minimerar linjer och rynkor genom att tillfälligt försvaga mimiska muskler i ansiktet. Botox verkar via att den blockerar signalen mellan nerv och muskel, på så sätt kan inte muskeln dra ihop sig. I Halmstad har vi vår klinik som erbjuder dig botox behandling.

Behandlingsområden med Botox:

  • Rynkor i pannan
  • Glabella, ”argrynkan mellan ögonbrynen”
  • Ögonområdet, skratt, kisrynkor runt ögonen
  • Ögonbrynslyft som ger en mer öppen blick.
  • Näsrynkor
  • Sura neddragna mungipor, rynkor runt munnen
  • Minskad spänningshuvudvärk, migrän
  • Tandgnissling
  • Massetter estetik

Hur går det till?

Botox injiceras med en mycket tunn nål i en mycket liten volym på väl definierade platser, muskler. De flesta upplever det som ett kraftigare myggstick och någon bedövning behövs vanligtvis inte. Direkt efter behandlingen syns inga spår av sticken dock kan det någon enstaka gång uppstå ett tillfälligt blåmärke detta kan då sminkas över. Effekten kommer inom 5-7 dagar och hållbarheten är 3-6 månader i genomsnitt. Återbesök görs efter 2-3 veckor för att kontrollera effekten. För Botox i Halmstad görs sedan ny behandling. I ansiktet arbetar vi med mycket små doser av Botox och försvagar muskeln precis så mycket som behövs för att släta ut rynkan men ändå behålla en mimik i ansiktet för att ge ett mjukt och estetiskt utseende.
Övergående huvudvärk förekommer. Eftersom verkan av Botox är övergående är eventuella biverkningar också övergående.

Kan alla behandlas?

De som har sjukdomen Myastenia gravis (en form av muskelförsvagning) skall inte behandlas, gravida och mammor som ammar skall inte behandlas.

Avtar effekten med tiden?

När man använt Botox under en längre tid märker man också att ovanan att spänna sina bekymmersrynkor och pannrynkor etc. minskar.

Botox säkerhet

Botox är ett protein som ger en övergående blockering av nervimpulsen till muskulaturen i ett litet område där sprutan ges. Effekten kommer att märkas successivt under de första 2-5 dagarna. Beröring och känsel påverkas inte. Botox är en väl beprövad medicin som används vid en rad olika sjukdomar. Botox är godkänt av Social-styrelsen och FDA, det amerikanska läkemedelsverket.
Botox sätter sig på de lokala receptorerna i området där medicinen sprutas och utövar sin effekt. Den del som inte sätter sig på receptorerna utsöndras via urinen. Halveringstiden är ca 10 timmar vilket innebär att all Botox som inte utövar sin effekt på receptorerna är ur kroppen på något dygn.​ Vår klinik för botox Halmstad vill känna dig trygg och säker under behandlingen.

Behandlingstid: 15 min

Bedövning: Ingen

Läkningstid: ingen

Återbesök: 2-3 veckor

Slutresultat: 7-10dagar

Pris: från 2500kr

Avanzakliniken

Storgatan 43
30 243 Halmstad